Een stabiele bloedsuikerspiegel

Het is verstandig om zoveel mogelijk pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen (zie hiernaast, een voorbeeld met pieken en dalen). Je kunt dit onder andere voorkomen door gespreid voeding tot je te nemen.


Naast het ontbijt, lunch en avondeten is het gezond om regelmatig een tussendoortje te nemen. Hierbij kun je denken aan fruit, ongebrande en ongezouten noten, Superfoods of chocolade met een percentage van minstens 85% (pure chocolade). 

Fruit

Fruit als tussendoortje is een goed voorbeeld. Het bevat veel gezonde voedingsstoffen bevat relatief weinig calorieën. Voorbeelden zijn appels, peren, bananen, mandarijnen enzovoorts. Fruit rond de klok van 10 uur 's morgens en 3 uur 's middags.

Noten

Noten bevatten vaak veel gezonde voedingsstoffen maar meer calorieën. Denk hierbij aan amandelen, cashewnoten, paranoten, hazelnoten, macadamianoten, peccannoten, pistachenoten of walnoten. Houd de hoeveelheid beperkt tot een handje vol en bij voorkeur ongebrande en ongezouten.

Superfoods

Superfood is een verzamelnaam voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Voorbeelden zijn Goji bessen, maca, tarwegras, chia zaadjes, acai bessen of quinoa. Consumeer gedoseerd en houd het beperkt tot een handje vol.

Chocolade (> 85%)

Een goede pure chocolade reep bevat een hoge waarde cacao van een pure, plantaardige bron. Cacao is van nature rijk aan antioxidanten. Er wordt zelfs gezegd dat het de meeste antioxidanten op aarde bevat. Ook voor chocolade geldt dat een handjevol (ca. 30 gram) een goede hoeveelheid is.


Volg ons op Twitter, like onze Facebookpagina, volg ons op G+, pin vrolijk mee, bekijk onze films via YouTube en volg onze bedrijvenpagina op LI


Contact:

Wij houden van Fruit

Mark Heerkes

Pisanostraat 378

5623 CL Eindhoven

BTW Nr.:  12.98.49.200.B01
KVK.Nr.:  17194377

 

 

Tel:  040 - 750 5815

Mail: info@wijhoudenvanfruit.nl